Érdekel évente 128 400 Forint nyereség, alacsony ráfordítás mellett? Mit szólnál, ha ezzel egy időben a környezetvédelemből is kivehetnéd a részed? Nézzünk rá egy egyszerű példát, képzeletbeli Péter ügyfelünk esetét.

Pétert mindig is érdekelte a megújuló energia lehetőségeinek kihasználása, és azt a gondolatot fogalmazta meg magában, hogy napelemes rendszerrel fogja fedezni háztartásának energiaigényét, óvni környezetét, valamint optimalizálni a család rezsiköltségre vonatkozó kiadásait.

Péter azzal keresett meg minket, hogy segítsünk neki kiváltani a havi 20 000 Ft- os villanyszámláját.
A helyszíni beszélgetéskor kiderült, hogy a jövőben szeretne klímaberendezéseket felszereltetni, amivel nyáron hűteni tud, tavasszal/ősszel pedig a fűtést támogatná. Kalkulálásunk szerint hozzávetőleg egy 5kWp-es rendszerre volt szüksége. Mivel felfelé fog változni a fogyasztása ezért egy 7 kW-os invertert választottunk neki, így később gond nélkül bővíthető a rendszer, áramszolgáltatói ügyintézés nélkül, csupán a plusz modulok felszerelésével. A kapott ajánlat bruttó 2 250 000 Ft volt. Beláthatjuk, hogy így a megtérülés 9,3 év, ami nem túl kecsegtető. Viszont felhívtuk Péter figyelmét a jövőre nyíló lehetőségre, amelynek  felhasználásával 50% vissza nem térítendő támogatást kaphat energetikai fejlesztésekre is! 

Ebben a formában a rendszer bekerülési költsége 1 125 000 Ft, így a megtérülés máris 4,6 évre csökkent. Péternek tetszett, hogy az állam támogatja otthonának energetikai fejlesztését, de azt mondta nekünk, hogy a rendszer felére eső összeget sem szeretné saját forrásából fedezni. 

Jeleztük felé, hogy semmi probléma, bankszakmai partnereink segítségével ajánlottunk Péternek egy egyedi kamatozású finanszírozási megoldást erre a kérésére! A törlesztőrészlet amit kapott a rendszer finanszírozására hozzávetőleg havi 9300 Ft, viszont ez az addigi villanyszámlájának kevesebb, mint a fele! Az adott megoldás teljes futamidőre vetítve garantáltan fix kamatozású, így tervezhetővé és kiszámíthatóvá tettük neki a villanyszámla kiváltását! 

Ebben a formában a napelemes beruházás kezdeti saját forrás bevonása nélkül történt meg, és a támogatásnak köszönhetően 10 évig felezi az addig fizetett villanyszámla összegét. 

Péter a tudatos finanszírozás kihasználásával tehát 10 évig, évente 128 400 Ft nyereséget realizál a napelemes rendszerének köszönhetően, nincs kitéve az áremelkedéseknek, a 10. év után pedig a maradék villanyszámla költséget is megtakarítja ezzel az egyszerű befektetéssel! 

Aggodalomra semmi ok, ugyanis a rendszer élettartama minimum 25 év!

Segíthetünk neked is egy kiszámíthatóbb jövő elérésében?

Keress minket a személyre szabott ajánlatért!

A fenti példa nem minősül ajánlattételnek.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com